torsdag, juli 30, 2009

Rent och fräscht!

Nu börjar de bli ordning i badrummet, igår rensade jag avloppet i handfatet, det var nog det äckligaste jag gjort någonsin. Med tanke på att det inte var vårat äckel.
Vem fan stoppar ner spikar och tandpetare i avloppet och påstår att det är rensat när vattnat knappt rinner undan på under en minut?
Sen skurade jag runt kanten på badkaret då var det också en härlig sörja som fastnade på svampen. Idag har jag lyft ner tvättmaskinen i källare efter att jag hade gjort rent den, vilket han sa att han hade gjort men med tanke på att vi aldrig har använt den och när jag öppna så stank det mögel och när jag rensade luckan där nere som man ska göra ibland kom det ut mynt och annat roligt och vatten som snudd på luktade värre än det i avloppet. Sen bar jag ner den också, det var väldigt väldigt tungt så nu är vi av med den. Under hade han lagt en tidning för att den skulle stå plant, men hur tänker man om man lägger en ihopvikt tidning precis brevid ett badkar?
Tror ni man kan få ersättning för det här med tanke på att han har sagt att det skulle vara gjort?

/Erik

tisdag, juli 28, 2009

Klockan är faktiskt efter 20:00!

Nu håller grannarna på att borra i betongen så nu hör man inte vad man tänker, är det nu jag ska gå och be dem vara tysta efter som klockan är hela 20:13 och man får max låta till 20:00?
Det skulle inte förvåna mig om jag får skulden för att dem borrar, många tror säkert att det är jag som låter nu igen.
Men jag är faktiskt oskyldig idag, jag har bara cyklat och slappat efter jobbet idag. Carin ska jag hämta om en stund.
Hon jobbar och står i hon.

Ha en trevlig kväll!
/Erik

Cykeltävling!

Nu efter två vändor i skogen har jag anmält mig till en cykeltävling!
Jag tänkte att man måste ju ha ett mål, det är roligare än att bara cykla.
Så den 19 september ska jag cykla den här tävlingen.
Jag ska "bara" cykla den kortaste distansen på 20km men jag tänkte att det räcker till ändå.
Det är roligare att få ett bra resultat i den korta än ett dåligt i den långa.
Så jag hoppas någon kommer och hejar på mig?

/Erik

Lampor

Lampor är inte så lätt, men nödvändigt. Det blir bara mörkare och mörkare och snart kommer vi inte att se så mycket, eller jo om vi köper lampor kommer vi att göra det. Just nu har vi bara en taklampa i hallen och två små lampor på fot som vi flyttar runt.
Men vi vet inte riktigt vad vi vill ha för lampor. Det är ju lite kämpigt att skruva upp sänglampor i vår hårda vägg. Hmm.. och vi tog bort taklameuttaget när vi tapetserade, så en golvlampa kan vi i allafall behöva till sovrummet. Vi får nog åka och leta lampor i helgen!

Snart ska jag åka och jobba hos Erik och sen jobba på Ica hela kvällen!
Ha en bra dag!
/Carin

söndag, juli 26, 2009

Populär

Idag har jag gjort mig populär hos grannarna!
Jag skulle slipa garderobsdörrarna och sovrumsdörren, så jag gick ut på balkongen och öppnade glaset och slipade sovrumsdörren utan problem, det dammade knappt.
Sen började jag slipa en garderobsdörr när jag hörde att någon höll på att busvissla så jag slutade och då slutade det vissla så jag började igen och då kom visslingarna igen så jag slutade.
Sen gick det max en minut tills någon började ringa på dörren som en galning så jag går ut i hallen och ser att det ligger en lapp som någon har stoppat in, så jag går fram för att titta på den när det börjar banka på dörren, som då var fem centimeter från mig, jag hoppar till och öppnar och där står en tant som är max 150 lång och ca 70år.
Jag tänker att nu kommer jag få veta att jag lever, men hon poängterade bara att det var söndag och på söndagar ska man vila så då ska det var tyst, sen tyckte hon att jag kunde stänga på balkongen så hon slapp få upp dammet till sig för hon hade astma.
Jag bad om ursäkt och sa att nästa gång ska jag stänga balkongen, så blängde hon lite och tog hissen upp till sig.

Så jag har inte fått så mycket gjort idag, Carin jobbar till 20:00 och jag hade tänkt att göra klart dörrarna men det gick ju inte så jag får försöka hinna med det i veckan efter jobbet istället.

Så nu åker jag och spelar fotboll istället!

Ha en bra vecka!

/Erik

lördag, juli 25, 2009

Ledig!

Idag har jag varit ledig, jag skulle egentligen ha jobbat hela dagen men jag behövdes tydligen inte. Men jag jobbade i natt och jag har jobbat hela veckan så det var ganska skönt att slippa jobba idag.
Istället har jag bytt eluttagen i sovrummet, handlat diverse verktyg och en verktygslåda, mekat på mina nya pedaler på min cykel så jag kan använde mina nya cykelskor och cyklat runt rönningesjön.
Det har varit en skön och avkopplande dag, imorgon ska jag försöka slipa sovrummsdörren och garderobsdörrarna så att sovrummet kan bli 100% färdigt.

Nej nu måste jag laga lasange tills Carin kommer hem från jobbet!
Trevlig kväll!

/Erik

fredag, juli 24, 2009

Fredag

Åh, nu har jag målat en sista gång på garderoben, nu har vi bara hyllplanen och dörrarna kvar. Phjuu.. vilken tid det tar att måla så pilligt.

Nu är garderoben verkligen vit vit!



Från att ha sett ut såhär:



/Carin

torsdag, juli 23, 2009

Finn två fel

Kan ni finna två fel?


Den fina blomman har vi fått av Billan, tack!

/Carin

Torsdag

Idag orkar jag inte jobba. Det är en grå dag idag. Och jag är trött efter gårdagskvällens bravader. Julia och Sofia var här och åt och drack vin, sedan gick vi ner till Pont där Björn satt med några vänner! Det var mycket trevligt! Synd bara att min stora fina blomma försvann från min jeansjacka, jag ska nog gå och titta om den inte ligger övergiven på vägen. Idag vill jag bara gå och lägga mej i sängen igen och inte gå upp förens imorgon. Någon som känner att det kan ta över mitt ansvarsfulla jobb idag? Men jag ska inte klaga jag jobbar bara mellan 12 och 17.

Ha en lugn och skön dag!

/Carin

onsdag, juli 22, 2009

Vem?

Vem köper all choklad?

Nä, jag har ingenaning om det...

/Carin

Semester!

Jag har precis haft min semster tyvärr, som gick alldeles för fort så jag bokade en resa till Egypten idag.

Hit åker vi den 29 December och kommer hem igen den 5 Januari!
Nu blev ni lite avundsjuka va?
Vi köpte soffan vi visade förut igår, så den kommer om 6-8 veckor.
/Erik

tisdag, juli 21, 2009

Ben?

Vi har några ben över om någon känner att de behöver..





/Carin

Tisdag

Kan ni förstå att vi sitter så obekvämt att vi mår illa? Det var en plåga att se på Beck igår. Det gör ont i ben och märg att sitta här på golvet.

På varsinna små kuddar satt vi och klagade över hur ont det gjorde, men ändå gav vi inte upp. Men vi känner att vi är väldigt nära att införskaffa oss denna soffa!

Ha en toppen dag

/Carin

måndag, juli 20, 2009

Sovrummet i bilder




Innan tapetern åkte ner men efter första lagret golv blev borttaget
Garderoben innan (notera dammet i luften)
Delar av de fyra lager med tapet
Underlaget som fanns under tre lager golv har skrapats bort
Den föredetta dörren
En gipsvägg fick slitas bort och bytas ut
Eva var en hejare på att tapetsera
Garederoben efter att Carin målat den för tredje gången
KLART!!!
God natt

/Erik (och lite Carin)


Sommar sommar sommar

Jo jag undrar, har ni lyssnat på Katerina Janouch sommarprat i P1?! För när jag lyssnade så tänkte jag att det var i våra gula, kantiga och höga hus hon bodde i när hon var liten. Kanske i just den här lägenheten. Vem vet... ni kan lyssna här

/Carin

Måndag

Nu är garderoben målad en sista gång, på insidan alltså. Jag ska måla lite kanter bara! vilken skillnad alltså. I kväll ska jag försöka få Erik att blogga med lite före och efter bilder! Jag sov verkligen gott i natt!
Jag älskar det där rummet!

Tack Sixten Blixten för en bra dragning av lapparna igår!

/Carin

söndag, juli 19, 2009

Nu vill jag sova

Nu är vi redo för ryggläge i ett nytt rum. Dock saknas lister i halva rummet och dörrfodret är också bara för halva dörren, grannarna ville helst ha tyst. Men vi flyttar in ändå och gör klart resten i morgon!


Nu vill jag bara sova!

/Carin

Gissa vem

Kan ni gissa vilka handtag som är nya och kan ni gissa vem som har så funkar det som favoritprogram?

/Carin

Listerna är köpta

Oj oj så vi konkar. Nu har vi köpt alla lister och även fönsterbräda! Det var lite trixit att få upp de långa listerna i trappen, men det gick!

Pappa, du var snäll och lämnade kvar din plånbok i bilen! Tack! Ha ha! Du får snart tillbaka den!

Nu ska vi fixa lite med listerna så att vi kan flytta in där, helst idag!

/Carin

lördag, juli 18, 2009

Smart diskställ

Smart diskställ om man inte har någon diskbänk



från Stockhome

Sovrummet.

Frågan är vart köper man fönsterbrädor?

I sovrummet blir det så underbart bra, Erik har hittat min kameraladdare så jag har laddat batterierna i natt så här kommer bilder.
Här är mamma och Erik i full fart med att tapetsera fondväggen.


Här är resultatet med tapet och golv.

Garderoben i sovrummet är grundmålad och ska idag få lite mer färg.

Erik ligger och sover och jag är jättepigg! I kväll eftermiddag ska vi till min syster och grilla. Jag undrar om vi orkar cykla, vi orkar iallafall cykla dit, men det kan vara lite jobbigt att cykla hem. Kanske får vi åka buss eller tåg. I onsdags cyklade vi till mamma och pappa, vi cyklade jättesakta och det tog 40 minuter, men då behövde vi inte cykla hem utan fick ta bilen. Jaja Ha en bra dag!

/Carin

fredag, juli 17, 2009

men...

Och så var rummet nästan nästan färdigt men batteriet i min kamera är slut, och jag vet inte vart laddaren är. Eriks kamera har jag hittat men jag har inte hittat datasladden.. Men ni ska veta att det är superfint! Så ni får inte se några bilder, ni får helt enkelt blunda och föreställa er hur fint det är! Så i natt kan vi sova där för första gången!

Men jag undrar verkligen vart jag har gjort av min laddare, jag tror att jag har lagt den på ett smart ställe, men vart? någon som vet? det är verkligen typiskt...

Ha en underbar dag!
/Carin

torsdag, juli 16, 2009

Tapeter.

Nu tapetserar dem. Jag blandar saft, slänger sopor och lagar mat! Det blir så fint med tapeterna ett helt nytt rum växer fram!

Nä, tillbaka till spisen!

/Carin

onsdag, juli 15, 2009

En underbar morgon!

Nu sitter jag här och njuter av morgonkaffet och Erik sitter och knåpar med barnens knep&knåp i DN. Jag vill gå ut och plocka blåbär, eller iallafall ta en promenad i det underbara vädret!

I sovrummet går det frammåt, taket är målat och även dörr- och fönsterlister. Garderoberna är till hälften grundmålade för sen tog färgen slut. Igår beställde vi tapeter, om ni vill tjuvtitta så kan ni göra det här

Ha en bra dag!
/Carin

söndag, juli 12, 2009

En sån här vill vi ha!


Eftersom vi har en liknande burk för tvättmedel vill vi även ha denna som är till för diskmedlet till vår kommande diskmaskin! det vore ju snyggt med matchande!

Förmåner

När man jobbar på Ica som jag gör kan man kräva lite förmåner tycker jag. Som plåster på såren över dagens gnälliga kunder som klagar över 50 öringar hit och dit, så var jag värd denna snygga eco-bag från Whyred! Men som plåster över era sår som läser detta är jag så snäll att jag skänker bort tre Emil och grisekno -ljudcd. Är det någon som vill ha så är det bara att säga till annars dumpar jag dem till dagis!




Från Ica till er alla en riktigt god kväll!
PS! Idag har Erik spacklat och slipat väggarna i sovrummet två gånger!


/Carin

fredag, juli 10, 2009

En paus i dammet

Nu blev jag trött så jag tar mig en paus, jag har slipat väggarna i sovrummet från de sista tapet resterna och nu håller jag på att skrapa rent golvet från gammalt lim som har suttit sen 1966.
Om jag orkar så ska jag spackla ikväll också annars får det bli på söndag för imorgon ska jag jobba på debaser humlegården från 12-21.

Nej nu är rasten slut.
Ha en trevlig kväll!

/Erik

Äntligen

Nu är golvet på plats! Vi är sååå nöjda med Eriks jobb!


Det är som en ryamatta, lurvig liksom! Det är så mjukt att man skulle kunna sova där! Så nu har Alice och Sixten varsitt rum hos oss när de kommer på besök. Eriks tillägg; lister kommer...


Nu måste jag fortsätta att flytta in i de här underbara garderoberna! Jag har inte kommit så långt än...


Ha en underbar dag!

/Carin och lite Erik

torsdag, juli 09, 2009

204 skruvar senare!

Så där, nu har jag borrat 78 hål i betongvägg, den var så hård så vi fick hyra en proffsmaskin.
Sen har jag satt upp 3 klädstänger, 18 hyllor, och 5 sko hyllor, sammanlagt blev det 126 skruvar + 78 i väggen.
Men nu är det i alla fall klart, golvet har kommit också så det har jag hämtat och ska lägga in idag eller imorgon så snart får ni se det.
Från och med imorgon blir det en helsatsning på att få sovrummet klart, den nya gipsväggen är uppe så nu är det bara slipa, spackla, måla, tapetsera och lägga golv kvar, så fort det är klart så ska jag njuta helhjärtat av min sista semester vecka...

Det blir bra de här!
/Erik




Maskinen

Jag lovade ju Erik att lägga upp ett kort på monster-maskinen som vi har hyrt för att kunna skruva upp alla hyllor, så här kommer ett kort på den...
/Carin

Garderoben

Garderoben i vardagsrummet börjar ta form! Tjohoo!

Fler hyllplan ska upp samt några stänger till galgar och några skohyllor! Jag ska nog vara uppe hela natten och flytta in i den här garderoben! Snart ska jag jobba och sen kommer Julia och Sofia och äter middag här! Men jag är inte så sugen på att cykla till jobbet i regnet, jag ska leta fram regnjacka och regnbyxor och nog även regnhatten som jag har skrattat så mycket åt sen jag fick den. Nu kommer den väl till användning. Jag börjar längta efter golvet till garderoberna som kommer göra pricken över i:et!

/Carin

tisdag, juli 07, 2009

Här händer det grejer må ni tro!

Nu har jag skruvat ihop bordet på order av pappa. Så nu har jag använt bordet för att börja med grundmålningen av våra stolar! Det tar lite tid med målningen eftersom man måste vänta åtta timmar mellan varje gång. Men kanske har jag målat färdigt till helgen!


Nu kommer snart Erik och pappa med lunch och gipsskivor till sovrummet!
Åhh tjoho! nu kom dem!
/Carin

måndag, juli 06, 2009

Dagens bravader

Idag har vi målat och målat, våra två klädkammare är nu färdiga målade och klara för att inreda, Carin lägger upp bilder sen.
Vi har ändrat oss angående vad vi ska för golv i dem också, från början var det tänkt att vi skulle ha ekparkett som resten av lägenheten ska ha, men nu är det ändrat, och hemligt ett tag till.

Vi rev en gipsväg i sovrummet också som måste bytas ut så imorgon får jag hjälp med att sätta upp en ny.
Nu känner man att det börjar hända något i alla fall det tycker jag är skönt!

/Erik

söndag, juli 05, 2009

God morgon

Nej riktigt så illa är det inte jag gick upp vid två tiden idag.
Nu har jag slipat och spacklat garderoberna omgång två, så nu ska jag slipa igen om en timme och sen ska jag börja måla.
Natten gick bra, mycket folk och helt okej dricks på 250kr. Det blev en kebab med bröd vid 5 tiden i morse på vägen hem, jag är lite imponerad att jag kunde äta den och köra samtidigt utan att spilla något alls.
Jag har installerat vår nya bredband från com hem också som kom fredags, så nu fungerar de utmärkt.
Nej nu ska jag äta frukost/lunch.

/Erik

lördag, juli 04, 2009

Snart så

Nu börjar vi komma någonvart.
Idag har jag rivit bort hyllor och golv i våra två klädkammare och tvättat väggarna och spacklat så imorgon är det dags att måla dem.
På måndag blir det nytt golv och sen är dem klara.
Sovrummet tar jag en liten paus ifrån, det var värre än jag trodde men jag planerar att den ska vara klar tills på fredag förhoppningsvis.
Ikväll ska jag jobba på debaser slussen och blanda lite drinkar.
Det var längesen så det ska bli kul!
Maten på Pont igår var mycket god, dit borde ni gå!
Carin har jobbat hela dagen och slutar 21:30 och jag börjar 21:30 sen kommer jag hem runt 06:00 och Carin åker till jobbet igen vid 07:30...ibland blir det så.
Imorgon kväll ska vi prova tvättstugan och få lite rena kläder igen.

Ha en trevlig kväll.

/Erik

torsdag, juli 02, 2009

En skön dag

Idag har vi varit på IKEA och nästan helt bestämt oss vad vi ska ha för kök,
vi köpte även köksstolar som vi ska måla vita tillsammans med ett gammalt köksbord vi har fått.

Vi kom även fram till vad vi ska ha för inredning i våra klädkammare.
Så vi ska dit på tisdag igen och beställa köket och handla lite smått och gott.


Vi har gjort årets premiär dopp idag, i havet! Det var inte kallt alls faktiskt, lite uppfriskande snarare.
Våra tomater gror så det knakar på balkongen.

Imorgon jobbar Carin och jag ska ta ner det sista av tapeterna och börja spackla, sen blir det middag på Pont.

/Erik

onsdag, juli 01, 2009

Bättre sent än aldrig!

Nu, lite sent kommer bilderna.
Sovrummet har snart ingen gammal tapet kvar, det är ca 5 lager med gammal färg och tapet som ska bort till och med orginal tapet från 1966 satt kvar längst ner.
Det var tyngre än jag trodde men snart är det kokta fläsket stekt!
Vi drar båda vårt strå till stacken på olika sätt...


Här var det en dörr förut men skivan som täckte hålet har sjunkit in.

Ibland är man värd en paus också!



Imorgon ska vi till IKEA och beställa kök, det blir spännande.
Och Carin har blivit headhuntad och ska på arbetsintervju imorgon, mer info om det imorgon för jag har inte den blekaste om vad det handlar om heller, jag tror jag är mer nyfiken än Carin.
Hoppas hon blir rik så slipper jag jobba mer sen, det skulle vara något de.

På fredag ska vi hit och äta middag; http://www.restaurangpont.se/pont/

Sov gott!
/Erik




Snabb uppdatering

I dag är det tack och lov inte lika varmt!
Carin jobbar och jag har hyrt en tapetbortagare som sprutar ut ånga för att få bort det tjocka lagret med tapet i sovrummet.
De går sakta men säkert.
Bilder på hur det går kommer senare ikväll!
Ha en skön dag!
/Erik