Okej, maten vi gjorde igår var ifrån Tinas Cookalong
Fyra portioner
Ingredienser
500 g blandfärs
1 st ägg
2 skivor vitt bröd, utan kanter
1.5 dl mjölk
1 st finhackad gul lök
1 tsk flingsalt
1 krm malen peppar
smör och rapsolja till stekning
Topping
1 l kantareller ca 350 g
1 skalad schalottenlök
2 st hela skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
1 st äggula
2 dl riven parmesanost
1 msk smör
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader, grill.
Färsbiffarna: Finfördela/lägg brödet i en skål med ägget och mjölken. Finhacka löken och blanda ner löken och blandfärsen, salta och peppra. Forma färsen till 4 biffar, bryn i smör och olja ca 4 minuter på varje sida. Låt biffarna steka undertiden svampen förbereds.
Bryn svampen, löken och vitlöken i smör, salta och peppra. Lägg svampfräset i en skål. Blanda i crème fraiche, äggula och parmesan. Fördela blandningen på biffarna. Sätt in i ugnen och stek i ca 5 minuter.
Vi kokade potatis till hur gott som helst!
Ett tips från mej som är en mästerkock, istället för parmesan tog vi västerbottenost! En riktig höstmiddag!
Mamma, blev dina lika goda som våra?
Lycka till!
/Carin
måndag, september 14, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det var en mycket god middag, den ska vi göra fler gånger. Tack för receptet. Kram Eva
SvaraRadera