måndag, september 14, 2009

Höstmiddag

Okej, maten vi gjorde igår var ifrån Tinas Cookalong

Fyra portioner
Ingredienser

500 g blandfärs
1 st ägg
2 skivor vitt bröd, utan kanter
1.5 dl mjölk
1 st finhackad gul lök
1 tsk flingsalt
1 krm malen peppar
smör och rapsolja till stekning

Topping
1 l kantareller ca 350 g
1 skalad schalottenlök
2 st hela skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
1 st äggula
2 dl riven parmesanost
1 msk smör

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader, grill.

Färsbiffarna: Finfördela/lägg brödet i en skål med ägget och mjölken. Finhacka löken och blanda ner löken och blandfärsen, salta och peppra. Forma färsen till 4 biffar, bryn i smör och olja ca 4 minuter på varje sida. Låt biffarna steka undertiden svampen förbereds.

Bryn svampen, löken och vitlöken i smör, salta och peppra. Lägg svampfräset i en skål. Blanda i crème fraiche, äggula och parmesan. Fördela blandningen på biffarna. Sätt in i ugnen och stek i ca 5 minuter.

Vi kokade potatis till hur gott som helst!
Ett tips från mej som är en mästerkock, istället för parmesan tog vi västerbottenost! En riktig höstmiddag!

Mamma, blev dina lika goda som våra?

Lycka till!
/Carin

1 kommentar:

  1. Det var en mycket god middag, den ska vi göra fler gånger. Tack för receptet. Kram Eva

    SvaraRadera