tisdag, augusti 25, 2009

Skolstart

Då var man tillbaka i skolan då. Det känns som när man var liten och en ny termin började efter det långa sommarlovet. Man har liksom längtat efter det här, fast bara lite, och inte så mycket, inte saknat själva pluggandet så mycket utan mest kompisarna. Så tillbaka till en skola som är full av svininfluensa. Det är så mycket folk så här den första veckan och folk nyser hit och dit.

Man ser på långt håll när de nya förväntansfulla studenterna kommer, de stannar och läser på kartorna(?!) som man inte visste fanns, de söker kontakt efter någon som förhoppningsvis ska gå i just deras klass. De är lite pirriga och tittar sig noggrant omkring och småpratar med nyfunna klasskamrater om schemat. Men den pirriga känslan försvinner snabbt och övergår till massa plugg, grupparbete redan andra dagen. Det är speciellt och det syns så väl, det händer överallt.

Men något som utmärker de nya studenterna lite (läs mycket) extra det är att det är just dem som köper kaffe i kaffeautomaterna. Jag förstår inte. Hela campus kryllar av fik och de väljer automaterna...

Nåväl, ågesten börjar redan krypa fram i min klass eftersom det bara är två veckor kvar till första tentan, två veckor! Det är bara att sätta fart och jag kan säga adjö till mitt liv som farmare på facebook. Men det bästa är att vi vet iallafall vilket som är skolans bästa fik!

Nu till jobbet!
/Carin

1 kommentar:

  1. Det finns en blogg på skolbloggen.se som är till för elever och lärare. Ett tips om du vill blogga mer. Den är helt nystartad för terminen.

    Veronica

    SvaraRadera