lördag, januari 15, 2011

Mitt goda bröd




Det godaste och lättaste brödet har jag komponerat ihop själv! Med inspiration hämtad från Leila.


Blanda först:

5 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

några msk lingonsylt (kanske 3-4)



Blanda i en annan bunke:

1 dl rågkross

1 dl vetekross

1 näve russin

1 dl havregryn

2 och en halv dl dinkelmjöl

3 dl vetemjöl special

1 och en halv tsk salt

1 och en halv tsk bakpulver

1 och en halv tsk bikarbonat



Man kan även ha 1 dl linfrö, man tar det man har hemma helt enkelt!

Man blandar nu i de torra ingredienserna i filmjölken. Skulle det vara alldeles för kladdigt är det bara att ta lite mer mjöl. Sen ska allt ner i en brödform. Lägg först i lite bakplåtspapper i formen så blir det enklare att ta upp brödet. Garnera toppen av brödet med lite havregryn och ställ in i ugnen i 200 grader ca 45 minuter i mitten av ugnen.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar