Den kommer ifrån Markslöjd
Ha en underbar dag!
/Carin
Gör så här:
Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop ägg och senap. Vispa ner oljan, först droppvis och sen i stråle, man måste typ vara två personer för det ska vispas mycket. Tillsätt sedan vinägern och creme fraichen. Rör sedan ner tomatpurén , kajennpepparn och saltet. Pressa i vitlöken. Låt stå och dra under tiden du gör soppan!
Till soppan behöver du:
Gör så här:
Börja med att tina fisken, och passa på att skala räkorna!
Skölj och strimmla purjolöken och skala och hacka den gula löken. Fräs löken i smöret i en kastrull eller gryta i några minuter tills de blivit mjuka. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilikan. Fräs detta i en kort stund. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 min.
Skär fisken i mindre bitar. Lägg dem i grytan och sjud i ca 7 min, tills fisken blivit fast. Tillsätt räkorna och musslorna och hetta upp soppan och servera med aioli och gott bröd.
Den är jättegod och lätt, ni måste prova!
Lycka till
/Carin
Nu ska jag åka och träna så ha en bra dag!
/Carin
Även soffan har fått en fin kompis!
/Carin
Han är ju så rolig!
/Carin
Men kan ni gissa vart jag sitter? Jo, i soffan som kom igår!
Nu börjar det kännas som ett riktigt hem! ikväll blir det nog massor med slappande i soffan fast efter födelsedagsmiddagen förstås!
Nu tillbaka till skolböckerna!
/Carin